Havacılık Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Havacılık Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, havacılık sektöründe mühendislik prensiplerini uygulayarak havacılık sistemlerini tasarlama, geliştirme ve iyileştirme konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere uçuş mekaniği, aerodinamik, malzeme bilimi, havacılık elektroniği, uçak tasarımı, havacılık sistemleri ve uçuş kontrolü gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, havacılık mühendisliği problemlerini analiz etme, uçuş performansını değerlendirme, uçak ve sistemlerin tasarımını yapma, havacılık teknolojilerini geliştirme becerilerini geliştirir. Mezunlar, havacılık şirketlerinde, uçak üreticilerinde, havacılık araştırma merkezlerinde, sivil havacılık otoritelerinde veya üniversitelerde havacılık mühendisi, uçak tasarımcısı, havacılık sistemleri uzmanı veya aerodinamik mühendisi gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, yeni havacılık teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunabilir, araştırma projeleri yürütebilir ve havacılık sektöründeki yenilikleri takip edebilirler.