Bölgesel Kalkınma İktisadı Yüksek Lisans Programı

Bölgesel Kalkınma İktisadı Yüksek Lisans Programı, ekonomik kalkınma ve bölgesel politikaların analizi üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrenciler ekonomik teori, bölgesel ekonomi, kalkınma ekonomisi, kamu politikaları ve istatistiksel analiz gibi konularda derinlemesine bilgi ve beceri kazanırlar.

Öğrenciler, bölgesel ekonomik sorunları analiz eder, kalkınma stratejileri ve politikaları geliştirir ve ekonomik kalkınma süreçlerini yönetme becerilerini geliştirirler. Bölgesel Kalkınma İktisadı mezunları, kamu kurumları, bölgesel planlama birimleri, kalkınma ajansları, araştırma merkezleri ve danışmanlık firmalarında çalışma fırsatları bulabilirler.