Fizik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, fizik prensiplerini mühendislik uygulamalarına entegre eden bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fiziksel sistemlerin tasarımı, analizi, modellemesi ve kontrolü konularında bilgi ve becerilerini geliştirirler.

Mezunlar, mühendislik firmalarında, teknoloji şirketlerinde, araştırma laboratuvarlarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Fiziksel sistemlerin tasarımını yapabilir, mühendislik problemlerini analiz edebilir, mühendislik modellemesi ve simülasyonu yapabilir, ürün geliştirme süreçlerinde yer alabilir ve teknik raporlar hazırlayabilirler. Ayrıca, enerji sektöründe, optik ve elektronik sektöründe, malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında çalışma fırsatları bulunabilir.