Egzersiz Ve Sportif Performans Yl. Prg. Nedir ?

Egzersiz ve Sportif Performans Yüksek Lisans Programı, spor performansını artırmak ve sporcuların kondisyonunu optimize etmek için bilimsel ve uygulamalı yöntemlerin kullanıldığı bir programdır. Bu programda öğrenciler, spor performansını etkileyen faktörleri anlamaya ve optimize etmeye yönelik teknikleri öğrenirler.

Sporcu değerlendirme yöntemleri, antrenman programı tasarımı, performans analizi, beslenme ve doping kontrolü gibi konular programın temelini oluşturur. Bu programı tamamlayan mezunlar, genellikle spor takımlarının performans departmanlarında, spor akademilerinde, antrenörlük yaparak veya performans analisti olarak çalışabilirler.