Çalışma İlişkileri Ve İnsan Kaynakları Yl. Prg. Nedir?

Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı, iş dünyasında çalışanların ilişkileri ve insan kaynakları yönetimi üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrencilere çalışma ilişkileri, iş hukuku, işveren-işçi ilişkileri, insan kaynakları politikaları, işletme psikolojisi ve performans yönetimi gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi ve beceri kazandırılır.

Öğrenciler, çalışanların işe alım süreci, performans değerlendirmesi, eğitim ve geliştirme programları gibi insan kaynakları fonksiyonlarını yönetme becerileri edinirler. Ayrıca, iş ilişkilerinde taraflar arasındaki etkileşimleri analiz ederek çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirirler. Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları mezunları, insan kaynakları departmanlarında, iş ilişkileri birimlerinde, danışmanlık firmalarında ve işveren kuruluşlarında insan kaynakları yönetimi ve çalışma ilişkileri alanlarında çalışma imkanı bulabilirler.