Biyokompozit Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Biyokompozit Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, biyolojik ve sentetik malzemelerin birleştirilerek yeni malzemelerin tasarımı ve üretimi üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, biyokompozit malzemelerin fiziksel ve mekanik özellikleri, üretim teknikleri, malzeme karakterizasyonu ve uygulama alanları gibi konular incelenir.

Öğrencilere biyokompozit malzemelerin sentezi, kompozit tasarımı, malzeme testleri ve analizleri gibi beceriler kazandırılır. Mezunlar, malzeme ve otomotiv endüstrisi, havacılık, yapı malzemeleri ve biyomedikal sektör gibi alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yer alabilir, üretim süreçlerini yönetebilir veya danışmanlık hizmetleri verebilirler.