Cedel Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cedel" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "جدل" (jadl) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Cedel" kelimesi, bir konuyu veya argümanı tartışma, münazara veya sözlü çatışma yoluyla ele alma ve inceleme anlamına gelir. Bu kelime, farklı fikirlerin veya görüşlerin sunulduğu ve savunulduğu bir tartışma sürecini ifade eder.

Cedel, düşünsel bir mücadeleyi temsil eder ve genellikle bir konunun daha iyi anlaşılması veya bir sorunun çözülmesi amacıyla kullanılır.

Örnek Cümle:

• İki filozof arasındaki cedel, farklı etik teorileri üzerine yoğunlaşıyor.
  • Siyasetçiler, bir konuyu kamuoyu önünde cedel yoluyla tartışarak vatandaşların farklı görüşlere erişmelerine yardımcı olabilirler.
  • Bilim insanları, bilimsel bir teoriyi desteklemek veya çürütmek için deneysel verilerle cedel yaparlar.