Zabt Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Zabt kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "zabt" kökünden türetilmiştir.

Arapça kökeni itibariyle, düzenleme, kontrol altına alma ve yönetme anlamlarını taşır.

Kelimenin Anlamı:
Zabt kelimesi, genellikle düzeni sağlama, kontrol etme veya bir şeyi yönetme eylemini ifade eder.

Bu kelime, birçok farklı bağlama uygun olarak kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Trafik zabtı, şehirlerimizde trafiği düzenlemek ve kazaları önlemek amacıyla hayati bir rol oynar.
  • Eğitim kurumları, öğrencilerin disiplinini ve davranışlarını zabt altında tutmak için belirli kurallar ve politikalar geliştirirler.