Danıştay ve İdari yargı Haftası

10 Mayıs, Türkiye'de Danıştay ve İdari Yargı Haftası olarak kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, Türkiye'deki idari yargı sistemi ve Danıştay'ın önemini vurgulamak, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak yargı sürecinin işlemesini teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Danıştay, Türkiye'deki idari davaların son inceleme mercii olarak görev yapar ve idari işlemlerin yasalara uygunluğunu denetler. Danıştay ve İdari Yargı Haftası boyunca, hukukun üstünlüğü, adil yargılama ve hukuki süreçler konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler, panel tartışmaları ve seminerler düzenlenir.