Uyuşturucu Kullanımı ve Trafiği ile Mücadele Günü

26 Haziran, Uyuşturucu Kullanımı ve Trafiği ile Mücadele Günü olarak kutlanan bir gündür. Bu gün, uyuşturucu kullanımının ve uyuşturucu trafiğinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek, bağımlılıkla mücadele etmek, uyuşturucuyla mücadelede toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenir. Uyuşturucu kullanımı ve ticareti, birçok ülkede sosyal, ekonomik ve sağlık sorunlarına neden olan bir sorundur.
Uyuşturucu Kullanımı ve Trafiği ile Mücadele Günü boyunca, uyuşturucuyla mücadele konularında bilgilendirici etkinlikler, seminerler, toplantılar ve kampanyalar düzenlenir. Bu gün, uyuşturucuyla mücadelede toplumun desteğini artırmayı, bağımlılıkla mücadelede önleyici çalışmalara odaklanmayı ve uyuşturucuyla ilişkili zararların azaltılmasını hedefler.