Denız Jeolojısı Ve Jeofızığı Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Yüksek Lisans Programı, öğrencilere denizlerin jeolojik ve jeofiziksel özelliklerini inceleme ve anlama yeteneği kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Program, deniz tabanının oluşumu, tortul çökellerin incelenmesi, okyanus kabuğunun yapısal özellikleri, denizaltı volkanizması ve deprem aktivitesi gibi konulara odaklanır.

Öğrenciler genellikle deniz tabanında jeolojik araştırmalar yapar, jeofiziksel veri toplar ve analiz eder. Bu program aynı zamanda deniz ekosistemlerinin etkileşimleri, kıyı erozyonu ve deniz kirliliği gibi çevresel sorunları da ele alır. Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Yüksek Lisans Programı mezunları, enerji sektöründe petrol ve doğal gaz araştırmaları, kıyı planlaması ve yönetimi, çevresel etki değerlendirmesi gibi konularda çalışabilirler. Ayrıca, akademik araştırma, deniz bilimleri kurumları ve devlet kurumlarında görev alabilirler.