Eski Türk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eski Türk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Türk edebiyatının tarih öncesi dönemlerinden Ortaçağ ve İslam öncesi Türk edebiyatına kadar olan dönemlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, eski Türk edebiyatının şiir ve yazılı metinlerini, edebi türlerini, dilsel ve kültürel özelliklerini, yazarlarını ve edebi akımlarını incelerler.

Mezunlar, üniversitelerde akademik kariyer yapabilir, araştırma merkezlerinde çalışabilir, kültür mirası kurumlarında görev alabilir veya edebiyat ve kültür projelerinde yer alabilirler. Eski Türk edebiyatı eserlerini analiz edebilir, edebi metinlerin çevirilerini yapabilir, kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunabilirler.