Fitoterapi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fitoterapi Yüksek Lisans Programı, bitkisel ilaçların kullanımını, bitkisel bileşenlerin tıbbi etkilerini ve bitkisel tedavi yöntemlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bitkilerin biyokimyasal bileşenlerini, farmakolojik etkilerini, bitkisel ilaç formülasyonlarını, bitkisel tedavi protokollerini ve bitkisel ürünlerin etkilerini araştırırlar.

Mezunlar, sağlık sektöründe hastanelerde, sağlık merkezlerinde, bitkisel tedavi merkezlerinde veya alternatif tıp kliniklerinde çalışabilirler. Bitkisel ilaçların kullanımını yönlendirebilir, bitkisel tedavi protokollerini oluşturabilir, bitkisel ürünlerin etkilerini değerlendirebilir ve bitkisel ilaç araştırmalarına katılabilirler. Ayrıca, bitkisel ürünlerin güvenilirliğini ve etkinliğini değerlendirmek, bitkisel ilaç endüstrisinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılmak veya eğitim kurumlarında bitkisel tedavi programlarını yönetmek gibi görevler üstlenebilirler.