Doğu Dilleri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Doğu Dilleri Bölümü, Asya ve Doğu Avrupa dilleri ve kültürleri hakkında eğitim veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, Arapça, Farsça, Çince, Japonca, Korece, Rusça, Türkçe gibi Doğu dillerinde okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirirler.Doğu Dilleri Bölümü mezunları, kültürlerarası iletişim, turizm, diplomasi, ticaret, eğitim ve diğer birçok alanda çalışabilirler. Ayrıca, tercüme, mütercim, dil öğretmeni, araştırmacı veya dil uzmanı olarak da çalışabilirler.

Bölümün öğrencileri, Doğu kültürlerine ve tarihine ilgi duyan, kültürel ve dilsel farklılıklara saygılı, sabırlı ve disiplinli öğrencilerdir. Doğu Dilleri Bölümü, öğrencilerine hem kültürel hem de dil becerileri açısından geniş bir perspektif sunar ve mezunlarının küresel dünyada rekabet edebilmeleri için gerekli olan araçları sağlar.