Diş Hekimliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Diş Hekimliği, ağız ve diş sağlığına odaklanan bir tıp dalıdır. Diş hekimliği bölümü, öğrencilere insan dişleri, diş etleri ve ağız boşluğunun anatomisi, fizyolojisi ve patolojisi hakkında geniş bir bilgi verir. Ayrıca diş çürümesi, diş eti hastalıkları, ağız ve diş enfeksiyonları gibi çeşitli rahatsızlıkların tanısı ve tedavisi için gerekli olan bilgi ve beceriler de öğretilir.

Diş hekimleri, hastaların ağız ve diş sağlığını korumak için diş temizliği, dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, diş implantları, ortodonti tedavisi, diş protezleri ve estetik diş hekimliği gibi tedavileri uygularlar. Ayrıca, diş hekimleri, ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıkları önlemek için hastalara ağız bakımı hakkında bilgi verirler.Diş hekimliği bölümü mezunları, diş hekimi olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra, araştırma, eğitim ve yönetim pozisyonlarında da çalışabilirler. Diş hekimliği alanında eğitim almış bir kişi, klinik ortamda çalışabileceği gibi, kamu sağlık kurumlarında veya özel sektörde de iş bulabilir.