Eczacılık Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eczacılık bölümü, ilaç ve sağlık alanında eğitim veren bir lisans programıdır. Eczacılık, insan sağlığı ile ilgili her türlü sorunda önemli bir rol oynayan, ilaçların üretimi, dağıtımı, saklanması ve kullanımı konularında uzmanlaşmış bir meslektir.Eczacılık bölümünde öğrenciler, biyokimya, farmakoloji, toksikoloji, farmasötik teknoloji, mikrobiyoloji, patoloji, anatomi, fizyoloji ve diğer ilgili alanlarda dersler alırlar.

Bu derslerin yanı sıra, ilaçların kullanımı, ilaç etkileşimleri, yan etkileri ve ilaç kullanımı ile ilgili diğer konular da ele alınır.Eczacılar, reçeteli ilaçların yazılması, reçetelerin doğru şekilde hazırlanması, hastaların ilaç kullanımı hakkında bilgilendirilmesi ve diğer ilaçla ilgili görevler gibi bir dizi görevi yerine getirirler. Ayrıca eczacılar, eczane yönetimi, eczacılık araştırmaları ve ilaç üretimi gibi diğer görevleri de üstlenebilirler.