Eğitim Yönetimi Ve Planlaması Yl. Prg. Nedir? Ne İş Yapar?

Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı, eğitim kurumlarının yönetimi ve planlaması konusunda derinlemesine bir eğitim sunan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere eğitim politikalarının oluşturulması, öğretim programlarının planlanması ve uygulanması, eğitim kaynaklarının yönetimi gibi konuları öğretir. Ayrıca, liderlik, iletişim ve stratejik yönetim becerileri geliştirilir.

Öğrenciler, eğitim sistemlerinin analizi ve değerlendirmesi, eğitim politikalarının tasarlanması ve uygulanması, eğitim kurumlarının performansının iyileştirilmesi gibi alanlarda uzmanlaşır. Mezunlar, okul müdürü, eğitim danışmanı, eğitim yöneticisi, planlama uzmanı gibi çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Ayrıca, eğitim projeleri ve politikaları üzerinde araştırma yapabilir veya eğitim programlarının etkililiğini değerlendiren çalışmalara katkıda bulunabilirler.