Çeşit Geliştirme Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Çeşit Geliştirme Yüksek Lisans Programı, tarımsal üretimde bitki çeşitlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrencilere bitki ıslahı, genetik kaynaklar, melezleme teknikleri, bitki hastalıklarıyla mücadele, biyoteknoloji uygulamaları gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir. Çeşit Geliştirme mezunları, tarım sektöründe tohumculuk şirketlerinde, araştırma enstitülerinde, üniversitelerde ve tarımsal üretimle ilgili kurumlarda çalışabilirler.