Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme Yüksek Lisans Programı

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme yüksek lisans programı, öğrencilere eğitim süreçlerinde ölçme ve değerlendirme tekniklerini kullanarak öğrenci başarısını değerlendirme becerileri kazandırır. Program, ölçme araçlarının tasarlanması, veri analizi yöntemleri, değerlendirme süreçlerinin yönetimi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, okullarda ve eğitim kurumlarında öğrenci başarısını değerlendirebilir, sınavlar ve performans değerlendirmeleri yapabilir, öğretim programlarının etkililiğini analiz edebilir ve eğitim politikaları üzerinde çalışabilirler. Ayrıca, eğitim araştırmaları yapan kuruluşlarda veya eğitim danışmanlık şirketlerinde çalışma imkanları bulunmaktadır.