Elektronik Mühendisliği Yl .Prg. Nedir ?

Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektronik mühendisliği disiplininde öğrencilere ileri düzeyde bir eğitim sunmayı amaçlar. Bu programda, öğrenciler analog elektronik, sayısal elektronik, mikroelektronik, haberleşme elektroniği, entegre devre tasarımı, sinyal işleme ve kontrol sistemleri gibi konuları derinlemesine incelerler.

Elektronik mühendisliği yüksek lisans mezunları, telekomünikasyon, otomotiv, tüketici elektroniği, savunma sanayii ve araştırma laboratuvarları gibi birçok sektörde çalışabilirler. Mezunlar, elektronik cihazların tasarımı, üretimi, testi ve kalibrasyonu konusunda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, entegre devrelerin geliştirilmesi, enerji verimliliği projeleri, haberleşme sistemleri ve mikroelektronik uygulamalar gibi alanlarda da çalışma fırsatları bulunmaktadır.