Farmakognozi Ve Doğal Ürünler Kimyası Yl. Prg. Nedir ?

Farmakognozi ve Doğal Ürünler Kimyası Yüksek Lisans Programı, bitkisel kaynaklı ilaçlar ve doğal ürünlerin kimyasal bileşenlerini, analiz yöntemlerini, etkilerini ve kullanımını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bitkisel kaynaklı ilaçların kimyasal analizleri, bitkilerin biyokimyası, bitkisel kaynaklı ilaç geliştirme ve bitkisel ürünlerin etkinlik ve güvenlik değerlendirilmesi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç ve kozmetik endüstrisinde, araştırma merkezlerinde, akademik kurumlarda veya sağlık otoritelerinde çalışabilirler. Bitkisel kaynaklı ilaçların kimyasal analizlerini yapabilir, bitkilerin biyokimyasını araştırabilir, bitkisel ürünlerin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi üzerine çalışmalar yapabilir ve bitkisel ürünlerin kalite kontrolü ve standardizasyonu konularak görev alabilirler.