Egzersiz Fizyolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Egzersiz Fizyolojisi Yüksek Lisans Programı, egzersiz ve fiziksel aktivitenin insan vücudu üzerindeki etkilerini inceleyen bir programdır. Bu programda öğrenciler, kas-solunum sistemi, kardiyovasküler sistem, enerji metabolizması ve adaptasyon gibi konuları detaylı bir şekilde öğrenirler.

Ayrıca, egzersizin sağlık üzerindeki etkileri, performans arttırma yöntemleri ve spor rehabilitasyonu gibi konular da programa dahildir. Bu programı tamamlayan mezunlar, genellikle spor ve sağlık sektöründe çalışabilirler. Özellikle spor kulüpleri, sağlık merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, performans laboratuvarları ve araştırma kurumlarında egzersiz fizyolojisi uzmanı olarak iş bulabilirler.