Eski Çini Onarımları Anasanat Dalı Yl. Prg. Nedir ?

Eski Çini Onarımları Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı, tarihi ve kültürel değeri olan çini eserlerinin onarımı, restorasyonu ve korunması üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, çini eserlerin analizi, onarım teknikleri, restorasyon yöntemleri, koruma etiği ve müze çalışmaları gibi konuları incelerler.

Mezunlar, müzelerde, kültür mirası kurumlarında, restorasyon atölyelerinde veya özel sektörde çalışabilirler. Tarihi çini eserlerin onarım ve restorasyon işlemlerini gerçekleştirebilir, koruma projelerine katkıda bulunabilir, çini eserlerin analizini yapabilir ve müze çalışmalarında görev alabilirler.