Bilgisayar Ağları Ve İnternet Teknolojileri Yl. Prg. Nedir ?

Bilgisayar Ağları ve İnternet Teknolojileri Yüksek Lisans Programı ise bilgisayar ağları, iletişim protokolleri, ağ güvenliği, bulut bilişim, ağ yönetimi gibi konulara odaklanan bir lisansüstü programdır. Öğrencilere ağ sistemlerinin tasarımı, kurulumu, yönetimi ve güvenliği konularında derinlemesine bilgi sağlanır. Ayrıca, internet teknolojileri, web uygulamaları ve ağ performansı gibi konular da incelenir.

Mezunlar, ağ ve sistem yöneticisi, ağ güvenlik uzmanı, ağ tasarımcısı, ağ danışmanı veya ağ yönetimi uzmanı gibi rollerde çalışabilirler. Bilgisayar ağları ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren kurumlar, bilişim departmanları, telekomünikasyon şirketleri, veri merkezleri gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilebilirler. Ayrıca, bilgisayar ağı altyapısı kurma ve yönetme, ağ güvenliği sağlama ve ağ performansını optimize etme konularında uzmanlık kazanarak çeşitli projelerde çalışabilirler.