Ekonomi Ve Finans Yüksek Lisans Programı Nedir?

Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı, ekonomi ve finans alanlarını birleştiren bir programdır. Bu programda öğrenciler, finansal piyasaların işleyişini, finansal araçları ve yatırım stratejilerini öğrenirken ekonomik faktörlerin finansal kararlar üzerindeki etkilerini de analiz ederler.

Finansal yönetim, portföy yönetimi, risk yönetimi, finansal analiz ve sermaye piyasaları gibi konular programın temelini oluşturur. Mezunlar, bankalar, finansal kurumlar, yatırım şirketleri, sigorta şirketleri ve danışmanlık firmalarında finans analisti, portföy yöneticisi, risk analisti veya finansal danışman olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve finansal araştırmalar yürütme imkanı da vardır.