Elektro-Optik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektro-Optik Yüksek Lisans Programı, öğrencilere elektromanyetik ışınım ve optik prensipleri üzerine derinlemesine bilgi ve beceriler sunan bir programdır. Bu programda, öğrenciler optik malzemeler, optik cihazlar, lazer teknolojisi, görüntüleme sistemleri, optik iletişim ve optoelektronik konularında uzmanlaşır. Elektro-optik yüksek lisans mezunları, optik ve optoelektronik endüstrisinde, savunma sanayii, tıp alanında, iletişim sektöründe ve araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler.

Mezunlar, optik cihazlar ve sistemlerin tasarımı, üretimi, testi ve kalibrasyonu konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, optik sensörler, görüntü işleme, lazer uygulamaları ve optik haberleşme gibi ileri teknoloji alanlarında çalışma fırsatları bulunmaktadır.