Finansman Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Finansman Yüksek Lisans Programı, işletmelerin finansman ihtiyaçlarını yönetme, yatırım projelerinin finansmanını sağlama ve finansal stratejileri belirleme konularında öğrencilere ileri düzeyde eğitim veren bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, sermaye bütçelemesi, maliyet ve karar analizi, risk yönetimi, finansal araçlar ve kurumlar, sermaye yapısı gibi konuları incelerler.

Mezunlar, şirketlerin finans departmanlarında, yatırım bankalarında, finansal danışmanlık firmalarında, özel sermaye şirketlerinde veya kurumsal finansman birimlerinde çalışabilirler. Finansal analiz yapabilir, sermaye bütçelemesi süreçlerini yönetebilir, finansman stratejileri geliştirebilir ve şirketlerin finansal kararlarına yönelik danışmanlık sağlayabilirler. Ayrıca, şirketlerin sermaye yapısını optimize etmek, borçlanma projelerini değerlendirmek ve finansal riskleri yönetmek gibi görevleri üstlenebilirler.