El Rehabilitasyonu Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

El Rehabilitasyonu Yüksek Lisans Programı, el yaralanmaları, hastalıkları veya ameliyatları sonucu yaşanan fonksiyonel kısıtlamaların tedavi ve rehabilitasyonuyla ilgilenen bir programdır. Bu programda öğrenciler, el anatomisi, kas-iskelet sistemi bozuklukları, el terapisi teknikleri, fonksiyonel hareket analizi ve rehabilitasyon yöntemleri gibi konularda derinlemesine bilgi edinirler.

El rehabilitasyonu uzmanları, hastanelerde, fizik tedavi merkezlerinde, özel rehabilitasyon kliniklerinde veya kendi özel pratiğinde çalışabilirler. Hastaların el fonksiyonlarını geri kazanmalarına yardımcı olurlar, özel tedavi programları geliştirirler ve hasta bakım ekibiyle işbirliği yaparlar.