İmmünofarmakoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

İmmünofarmakoloji Yüksek Lisans Programı, immünoloji ve farmakoloji alanlarının birleştiği bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere bağışıklık sistemiyle ilgili temel bilgileri ve farmakolojik yöntemleri bir araya getirerek, ilaçların bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini incelemeyi amaçlar.

Öğrencilere immünolojik mekanizmalar, immünolojik hastalıklar, immün terapi, ilaç etkileşimleri ve farmakolojik tedavi yöntemleri konularında kapsamlı bir eğitim sunulur. İmmünofarmakoloji Yüksek Lisans Programı mezunları, ilaç şirketlerinde, araştırma merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında ve akademik kurumlarda immünofarmakoloji araştırmaları yapabilirler. Ayrıca, ilaç geliştirme süreçlerinde yer alabilir, ilaçların bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini değerlendirebilir ve immünofarmakoloji alanında danışmanlık yapabilirler.