Gıda Ekonomisi Ve İşletmeciliği Yl. Prg. Nedir ?

Gıda Ekonomisi ve İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı, gıda endüstrisinde ekonomik ve işletme konularına odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Bu programda öğrencilere gıda pazarlama, gıda tedarik zinciri yönetimi, gıda politikaları, gıda ticareti ve işletme yönetimi gibi konular üzerinde yoğunlaşılır.

Gıda Ekonomisi ve İşletmeciliği yüksek lisans programı mezunları, genellikle gıda şirketlerinde, perakende sektöründe, gıda pazarlama ve dağıtım şirketlerinde, tarım politikası danışmanlık firmalarında veya devlet kurumlarında çalışma fırsatı bulurlar.

Mezunlar, gıda pazar analizleri yapabilir, pazarlama stratejileri geliştirebilir, işletme yönetimi süreçlerini optimize edebilir ve gıda politikalarının değerlendirmesine katkıda bulunabilirler. Ayrıca, gıda tedarik zinciri yönetimi, lojistik, perakende yönetimi, gıda işletme finansı ve marka yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.