İletişim Bozuklukları Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

İletişim Bozuklukları Yüksek Lisans Programı, dil, konuşma ve işitme gibi iletişim alanlarında bozuklukları inceleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere iletişim bozukluklarının nedenlerini, tanı ve değerlendirme yöntemlerini, terapi tekniklerini ve müdahale stratejilerini öğretir.

İletişim Bozuklukları Yüksek Lisans Programı, öğrencileri iletişim bozukluklarına sahip bireylere profesyonel yardım sağlamaya yönlendirir. Mezunlar, sağlık kurumlarında, özel kliniklerde, rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda veya özel eğitim kurumlarında konuşma dil patoloğu, işitme uzmanı veya özel eğitim uzmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, iletişim bozukluklarına yönelik terapi programları geliştirebilir, bireysel veya grup terapileri yönetebilir ve iletişim bozukluklarının erken tanı ve müdahalesini sağlayabilirler.