Farmakoloji Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Farmakoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların etkilerini, etkileşimlerini, mekanizmalarını ve kullanımını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaçların farmakodinamiği, farmakokinetiği, ilaç etkileşimleri, ilaç geliştirme süreci ve ilaçların hedefe spesifik etkileri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, akademik kurumlarda veya sağlık otoritelerinde çalışabilirler. İlaç etkilerini ve mekanizmalarını araştırabilir, ilaç etkileşimleri ve yan etkileri üzerine çalışmalar yapabilir, ilaç geliştirme sürecine katkıda bulunabilir ve ilaçların etkinliği ve güvenliği üzerine değerlendirmeler yapabilirler.