Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar ?

Enerji Sistemleri Mühendisliği, enerji sistemleri, enerji kaynakları ve enerji üretim teknolojileri hakkında teorik ve uygulamalı bilgi sağlayan bir mühendislik bölümüdür. Bu bölüm, yenilenebilir enerji kaynaklarını (güneş, rüzgar, hidrolik, biyoenerji, jeotermal vb.) ve nükleer enerjiyi araştırmakta ve enerji sistemlerinin tasarımı, planlanması ve işletmesi için teknolojik çözümler sunmaktadır.

Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü mezunları, enerji sektöründe çalışma imkanına sahip olabilirler. Bu sektörde, enerji şirketleri, mühendislik firmaları, enerji projeleri yürüten devlet kurumları gibi birçok alanda iş imkanları mevcuttur. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda çalışan özel sektör firmaları, sürdürülebilir enerji politikaları oluşturmak için çalışan kuruluşlar ve enerji verimliliği danışmanlık firmalarında da iş imkanları mevcuttur.