Dil Ve Konuşma Terapisi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Dil ve Konuşma Terapisi, konuşma, dil, iletişim, işitme ve yutma bozukluklarını tedavi etmek amacıyla bir sağlık dalıdır. Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde öğrenciler, bu bozuklukların nedenleri, tanıları ve tedavisi hakkında bilgi edinirler.Dil ve Konuşma Terapistleri, çocuklar ve yetişkinler için bireysel veya grup terapisi uygulayarak konuşma, dil, ses ve yutma bozukluklarını tedavi ederler.

Tedavi sürecinde, terapistler müşterilerinin dil ve konuşma becerilerini geliştirmek için özel teknikler ve egzersizler kullanırlar. Bu teknikler arasında, ses telini hareket ettirmek için egzersizler, dil ve yüz kaslarına yönelik egzersizler, işitme cihazları kullanımı, dil becerilerini arttırmak için öğretim materyalleri ve diğer bireysel gereksinimlere uygun tedavi yöntemleri bulunur.Dil ve Konuşma Terapisi mezunları, hastaneler, klinikler, okullar, rehabilitasyon merkezleri, özel pratikler ve huzurevleri gibi birçok farklı yerde çalışabilirler.