Deri Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deri Mühendisliği, deri üretimi, işlenmesi ve kullanımı ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrencilere, deri endüstrisinde kullanılan hammaddelerin işlenmesi, deri üretimi ve işleme teknikleri, deri ürünlerinin tasarımı, üretimi ve kalite kontrolü gibi konularda eğitim verilir. Deri Mühendisliği mezunları, deri endüstrisinde araştırma ve geliştirme, üretim, tasarım, satış ve pazarlama gibi birçok farklı alanda çalışabilirler.

Deri üreticileri, ayakkabı ve çanta üreticileri, otomotiv endüstrisi, mobilya sektörü gibi birçok farklı sektörde deri ürünlerinin üretimi ve kullanımı söz konusu olduğu için, mezunlar geniş bir iş sahasına sahiptir.Deri Mühendisliği mezunları, deri üretimi ve işleme teknikleri konusunda uzmanlaşmış mühendislerdir. Mezunlar, deri üretimi için gerekli olan kimyasalların seçimi, işlenmesi ve kullanımı, deri ürünlerinin tasarımı, üretimi ve kalite kontrolü gibi konularında çalışabilirler. Ayrıca, deri ürünlerinin pazarlanması, satışı ve dağıtımı konularında da görev alabilirler.