Enfeksiyon Hastalıkları Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enfeksiyon Hastalıkları Yüksek Lisans Programı, enfeksiyon hastalıklarının teşhis, tedavi, önleme ve kontrolü üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enfeksiyon hastalıklarının etiyolojisi, epidemiyolojisi, klinik özellikleri, tanı yöntemleri, tedavi protokolleri ve enfeksiyon kontrol stratejileri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, hastanelerde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak çalışabilir, enfeksiyon kontrol birimlerinde görev alabilir, araştırma merkezlerinde çalışabilir veya akademik kariyer yapabilirler. Enfeksiyon hastalıklarının teşhis ve tedavisi konusunda uzmanlaşabilir, enfeksiyon kontrol protokolleri geliştirebilir ve epidemiyolojik çalışmalar yapabilirler.