Bilim Tarihi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Bilim Tarihi Yüksek Lisans Programı, bilimsel keşiflerin tarihini, bilim felsefesini ve bilimsel düşüncenin gelişimini araştıran bir programdır. Bu programda, bilimsel metodoloji, tarihsel bilimler, bilim tarihi yazımı ve bilim felsefesi gibi konular ayrıntılı olarak ele alınır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, müzelerde veya araştırma kuruluşlarında çalışabilir, yayınlar yapabilir veya bilim tarihine yönelik eğitim projelerinde yer alabilirler.