Eczacılık Biyokimya Yl. Prg. Nedir ?

Eczacılık Biyokimya Yüksek Lisans Programı, eczacılık alanında biyokimya konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, ilaçların kimyasal bileşimlerini, farmakolojik etkilerini, biyokimyasal reaksiyonlarını ve farmasötik analiz yöntemlerini inceler.

Öğrenciler, ilaçların kimyasal ve biyokimyasal özelliklerini anlamak için laboratuvar tekniklerini kullanır, farmasötik analizler yapar ve ilaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini değerlendirir. Mezunlar, eczanelerde, ilaç endüstrisinde, araştırma laboratuvarlarında veya akademik kurumlarda farmasötik analiz, ilaç kalite kontrolü veya ilaç araştırmaları gibi alanlarda çalışabilirler.