Ergoterapi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Ergoterapi Yüksek Lisans Programı, insanların günlük yaşam becerilerini geliştirmek, bağımsızlıklarını desteklemek ve yaşam kalitelerini artırmak için terapi yöntemlerini kullanmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ergoterapi değerlendirme yöntemleri, terapi teknikleri, rehabilitasyon stratejileri, özel gereksinimli bireylerin desteklenmesi ve toplumsal entegrasyon gibi konuları incelerler.

Mezunlar, sağlık kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında veya toplum sağlığı birimlerinde çalışabilirler. Bireylerin günlük yaşam becerilerini geliştirmek için terapi programları oluşturabilir, özel gereksinimli bireylere destek sağlayabilir, ergoterapi değerlendirmeleri yapabilir ve toplumda ergoterapi hizmetlerinin yaygınlaşması için çalışmalar yürütebilirler.