Genel Sosyoloji Ve Metodoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Genel Sosyoloji ve Metodoloji Yüksek Lisans Programı, sosyoloji disiplinine ve araştırma yöntemlerine odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Bu programda öğrencilere sosyolojik teoriler, sosyal araştırma yöntemleri, istatistiksel analizler, toplumsal yapı, kültür, sosyal değişim ve toplumsal sorunlar gibi konular üzerinde yoğunlaşılır.

Genel Sosyoloji ve Metodoloji yüksek lisans programı mezunları, genellikle akademik kariyerlere yönelir ve üniversitelerde sosyoloji bölümlerinde öğretim üyesi veya araştırmacı olarak çalışırlar. Ayrıca, kamu kurumları, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları, danışmanlık firmaları ve medya şirketleri gibi alanlarda da istihdam edilebilirler.

Mezunlar, sosyal araştırmalar yapabilir, toplumsal sorunların analizini gerçekleştirebilir, sosyal politikaların değerlendirmesine katkıda bulunabilir ve sosyal projelerin planlamasını yapabilirler. Ayrıca, sosyal veri analizi, anket yöntemleri, nitel araştırma teknikleri gibi becerileri kullanarak sosyal araştırmaları yönetebilirler.