Etik Ve Uygulamalı Etik Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Etik ve Uygulamalı Etik Yüksek Lisans Programı, etik kuramlarını, etik problemleri ve uygulamalarını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, etik teorileri, etik sorunlar, ahlaki değerler, etik yöntemler ve uygulamalı etik konularını incelerler.Mezunlar, kamu kurumlarında, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında veya araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

Etik danışmanlık hizmeti verebilir, etik politikalar ve yönergeler oluşturabilir, etik değerlendirme ve danışmanlık yapabilir, ahlaki sorunlara yönelik araştırmalar yapabilir ve etik eğitim programları geliştirebilirler. Ayrıca, sağlık, hukuk, işletme, medya, teknoloji ve sosyal bilimler gibi çeşitli sektörlerde etik danışmanı, etik uzmanı veya etik komitesi üyesi olarak görev alabilirler.