Eski Yazı Anasanat Dalı Yl. Prg. Nedir ?

Eski Yazı Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı, tarih öncesi dönemlerden Ortaçağ ve antik çağlara kadar olan dönemlerde kullanılan yazı sistemlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, çeşitli eski yazı sistemleri, yazı çözümleme yöntemleri, epigrafya çalışmaları, paleografi ve kodikoloji gibi konuları incelerler.

Mezunlar, arkeoloji alanında çalışabilir, kültür mirası kurumlarında görev alabilir veya araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Eski yazıların çözümlenmesi ve okunması konusunda uzmanlaşabilir, epigrafik çalışmalar yapabilir ve tarih öncesi ve antik çağlara ait yazılı eserlerin korunması ve yayınlanması üzerinde çalışmalar yapabilirler.