Faik Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Faik" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "فائق" (fa'iq) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Faik" kelimesi, öne çıkan, üstün, aşkın veya daha yüksek bir düzeyde olan bir şeyi veya kişiyi tanımlamak için kullanılır.

Bu kelime, bir kişinin veya nesnenin diğerlerine göre daha üstün veya fazla olduğunu ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bu yılki sınav sonuçlarına göre, Faik öğrenci diğerlerinden daha yüksek bir not aldı.
  • Faik bir yetenek, sanat dünyasında büyük bir başarı elde etmesine olanak tanır.
  • O, sadece bilimde değil, aynı zamanda insancıl yardım çalışmalarında da faik bir başarı elde etti.