Sühulet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Sühulet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Sahîl" kelimesinden türetilmiştir ve "kolaylık, basitlik" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla sühulet, bir işin veya bir şeyin kolaylıkla ve basit bir şekilde yapılabilir olmasını ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Sühulet, bir işin veya bir şeyin kolay, basit ve anlaşılır bir şekilde yapılabilir olma durumunu tanımlar. Karmaşıklıktan uzak, anlaşılır ve basit bir süreci veya durumu ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bu programın kullanımı, sühulet ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolaydır.
  • Sühulet, öğrenme sürecini hızlandırabilir ve işleri daha verimli hale getirebilir.