Sirayet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Sirayet, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir isimdir. Bu kelime Arapça kökenli olup "yayılma, etkisini genişletme, sürüp gitme" gibi anlamlara gelir.

Sirayet, bir şeyin bir yerden başka bir yere doğru yayılması veya etkisinin genişlemesi anlamına gelir.

Örnek cümleler:

• Salgın hastalık hızla sırayet etti ve birçok insanı etkiledi.
  • Toplumdaki yeni trendler, gençler arasında hızla sirayet ediyor.
  • Ekonomik kriz, birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi ve işsizlik sorununu sırayet ettirdi.

"Sirayet" kelimesi, genellikle olumsuz durumların veya etkilerin yayılma sürecini ifade etmek için kullanılır ve bu yayılma genellikle hızlı veya istenmeyen sonuçlara yol açabilir.