Farmaekonomi Ve Farmakoepidemiyoloji Yüksek Lisans Programı

Farmakoekonomi ve Farmakoepidemiyoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların ekonomik etkilerini ve halk sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaç maliyet analizi, sağlık ekonomisi, farmakoepidemiyoloji, ilaç politikaları ve ilaç değerlendirme yöntemleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, sağlık hizmeti sağlayıcıları, ilaç şirketleri, sağlık sigortası şirketleri, sağlık politikası birimleri veya akademik kurumlar gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Farmakoekonomi çalışmaları yapabilir, ilaç maliyet analizleri ve değerlendirmeleri yapabilir, sağlık politikaları üzerine danışmanlık yapabilir, ilaç kullanımı ve etkileri üzerine epidemiyolojik çalışmalar yapabilir ve sağlık ekonomisi projelerine katkıda bulunabilirler.