Dölerme Ve Suni Tohumlama Yüksek Lisans Programı

Dölerme ve Suni Tohumlama Yüksek Lisans Programı, veterinerlik alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, hayvan üreme süreçleri, dölerme teknikleri, suni tohumlama yöntemleri, üreme sağlığı ve üreme biyoteknolojisi gibi konuları içerir.

Öğrenciler, hayvanların üreme döngüsünü yönetme, doğurganlık değerlendirmesi yapma, suni tohumlama ve embriyo transferi gibi teknikleri öğrenirler. Mezunlar, veteriner kliniklerinde üreme sağlığı hizmetleri sunabilir, hayvan üretimi ve ıslahı ile ilgili araştırma projelerine katılabilir veya veterinerlik eğitimi ve danışmanlık hizmetleri veren kuruluşlarda çalışabilirler.