Hayvan Besleme, Beslenme Hastalıkları Yüksek Lisans Programı

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Yüksek Lisans Programı, hayvan beslenmesi, rasyon hazırlama, hayvan sağlığı ve beslenme hastalıkları konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere hayvan besleme teknikleri, rasyon formülasyonu, beslenme hastalıkları teşhisi ve tedavisi, yem sanayisi, hayvansal ürünlerin kalite kontrolü ve hayvancılık ekonomisi gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, hayvanların beslenme ihtiyaçlarını belirleme, sağlıklı rasyonlar hazırlama, beslenme hastalıklarını tanıma ve tedavi etme becerilerini geliştirir. Mezunlar, tarım işletmelerinde, yem sanayiinde, veteriner kliniklerinde, araştırma merkezlerinde veya hayvancılık danışmanlık firmalarında hayvan besleme uzmanı, rasyon formülasyon uzmanı, beslenme hastalıkları uzmanı veya tarım danışmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, araştırma projeleri yürütebilir, yeni besleme stratejileri geliştirebilir ve hayvancılık politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilir.