Döküm Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Döküm Eğitimi Yüksek Lisans Programı, döküm teknolojisi ve döküm süreçlerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, malzeme bilimi, metalurji, döküm teknikleri, döküm malzemeleri ve döküm proseslerini kapsar. Öğrenciler, döküm makinelerinin çalışma prensiplerini, döküm kalıplarının tasarımını, döküm malzemelerinin seçimini ve döküm sürecinin kalite kontrolünü öğrenirler.

Mezunlar, döküm endüstrisinde üretim süreçlerini yönetebilir, döküm malzemelerinin özelliklerini analiz edebilir ve döküm kalıplarının tasarımını yapabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme projelerinde yer alabilir veya döküm teknolojileri üzerine danışmanlık hizmetleri sunabilirler. Çalışma alanları arasında döküm endüstrisi, otomotiv sektörü, metalurji laboratuvarları ve akademik kurumlar bulunmaktadır.