Farmakoloji Ve Klinik Farmakoloji Yl. Prg. Nedir ?

Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların etkileşimlerini, kullanımını, etkilerini ve yan etkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, farmakolojik prensipler, ilaç etkileşimleri, klinik deneyler, farmakokinetik, toksikoloji ve ilaç geliştirme gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, hastanelerde veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İlaç geliştirme projelerine katılabilir, klinik deneyler yapabilir, ilaç etkileri ve yan etkileri üzerine çalışmalar yapabilir ve farmakolojik danışmanlık hizmeti verebilirler.